M%C3%B6kkiprojekti%20%282%29.jpg

 

Tähän asti hommat on ollu aikalailla värioppia ja suunnittelua. Tässä on ihan ensimmäinen oikeelle asiakkaalle tekemäni planssi ja värisuunnitelma. Kyseessä oli siis hirsimökki, mihin oltiin rakentamassa lisäosa ja haluttiin väriä ja uutta ilmettä. Ite lähin aika hempeillä väreillä liikenteeseen ja yritin kovin vesiväreillä demonstroida efektiseinää. Ideana oli siis vihertävän pohjan päälle tehty "pesu" vaalealla tekstuurimaalilla. Taiteilijaa musta ei taida tulla.. No mutta eiköhän tästä ala pikkuhiljaa harjautumaan näihin hommiin!

Seuraavaksi onkin sitten tarkotuksena alkaa tuunailemaan omaa meikkipöytää ja keittiön tuoleja. Katotaan kuinka käy ja edistyksestä on varmasti kuvallista todistusmateriaalia luvassa.

 

IMG_20170317_185856.jpg

Tällä viikolla päästiin koulussa vihdoin työsaliin, tosin päästiin vasta valitsemaan omat kopperomme ja laittamaan suojapaperit lattialle, mutta on sekin jo jotain! Saatiin myös etätehtäväksi seuraaviksi viikoiksi pintakäsittely hommien tekoa kotona tai kaverille. Päätiin itse tuunata meikkipöytäni ja ruokapöydän tuolit, ja haluan oppia käyttämään decoupage-tekniikkaa. Decoupage on kuvilla esim. paperilla, tapetilla, kiiltokuvilla tms. päällystämistä, kuvat kiinnitetään liimalla tai lakalla esineen päälle ja päälle laitetaan lakka, jotta kuvat kestävät. Vielä en varmasti tiedä mitä tuoleille teen, mutta meikkipyödän aion maalata valkoiseksi ja päällystää päällisen Pihlgren ja Ritolan keltaisella Juhannusruusu tapetilla. Harkitsen myös kalkkimaalin käyttöä, esim. Annie Sloan Chalk Paint (http://www.chalkpaint.fi). Kalkkimaali on hieman harhaan johtava suomennos, koska englanninkielisellä sanalla chalk tarkoitetaan liitua ja maali jättää liitumaisen pinnan. Mutta ensin pitää kuitenkin saada pohjatyöt hoidettua ennen kuin pääsen maalaamiseen! Ja menee hetki tyhjentää kaikki roina pöydältä, omista aivan liikaa meikkejä, koruja yms. :D

69277.jpg

 

Seuraavaksi luvassa on reissu rautakauppaan tarvikkeiden ostoon!