Tervehdys!

Mulla on viime aikoina jääny puuhailut vähemmälle kun oon ollu tenniskyynerpään takia saikulla :( Hirveesti on tehny mieli kaikkea uutta tuunausta alottaa, mutta ei oo käsi sallinut. Nyt on vihdoinkin alkanut parantua ja oon taas päässy hommiin!

IMG_20170406_122037%20%282%29.jpg

Vaivanen käteni :(

Pääsiäistä lähdin viettämään Lohjalle vanhempien luo ja täällä odotti mummun vanha keinutuoli uutta maalia. Tuoli on menossa siskolleni ja lupasin sen maalata punaiseksi. Ajattelin että olisi simppeli homma, mutta aika nopeesti huomasin sitä hiossa, että väärässä olin. Keinutuoli on jonkun harrastelijan 60-luvulla tekemä ja sen kyllä huomasi puun laadusta ja maalipinnasta. Ei ole varmaan alunperinkään kunnolla hiottu ja maalia on joissakin kohdissa paksuja kökköjä ja valumia. Ja tietty kun on 60-luvusta kyse, on käytetty liuotinohenteista maalia, missä on mitälie myrkkyjä. Ja lähes mahoton saada käsipelillä hiommalla kaikkea maalia irti. No kun ei lämpöpuhallinta tai muuta koneellista apuväinettä löytynyt niin tein parhaani, sain pinnasta edes vähän tasaisemman ja vanhan maalipinnan rikki.

IMG_20170414_185221.jpg

Mummun vanha keinutuoli

Uudelleen maalaukseen ostin Colorian DecoAkva 40 kalustemaalin ja pohjalle Tikkurilan Helmi pohjamaalin. En taas ihan loppuun asti rautakaupassa asiaa ajatellu, kun ostin valkoisen pohjamaalin ja punaisen pintamaalin ja vasta opettajan kanssa juteltuani tajusin, että olisi pitänyt pohjamaalikin sävyttää mahollisimman lähelle pintamaalin väriä. Ongelmallista on vielä sekin, että pintamaali on C-pohjainen eli maali on purkissa läpikuultavaa ja se sävytetään aina haluttuun väriin kaupassa, mutta ei ole yhtä peittävää kuin A-pohjainen maali, mikä on siis jo valmiiksi valkoinen, ja voidaan myös sävyttää vaaleisiin sävyihin.

Pohjamaalikin saatiin sävytettyä vanhempien naapurin avulla, kuka on rautakaupassa töissä, ja se on nyt todella nätti vaaleanpunainen, koska pohjamaali on A-pohjainen.. Sitä kun aloin sivelemään keinutuoliin, mietin hetken että mitäköhän tästäkin mahtaa tulla..

Alotin keinutuolin maalauksen alaosasta, eli käänsin tuolin nurinpäin, annoin sen kuivua, käänsin ja maalasin yläosan. Annoin koko tuolin kuivua pari tuntia ja vielä paikkailin pohjamaalia, että valkonen oli varmasti kokonaan peitossa. Sitten se jäikin kuivumaan seuraavaan päivään odottamaan pintamaalia. 

Ite tykkäsin pohjamaalin sävystä, vaaleanpunanen oli ihana! Mutta tiedän että sisko ei varmasti olisi samalla sivulla niin toivoin, että pintamaali sen varmasti peittää kunnon punaiseksi.

IMG_20170416_120145%20%282%29.jpg

Pohja pohjamaalissa

IMG_20170416_132208%20%282%29.jpg

Koko keinutuoli kauniin vaaleenpunasena :)

Seuraavana päivänä maalasin keinutuolin punaisella pintamaalilla ja olin todella yllättynyt kuinka punainen siitä lopulta tuli! Ja onneks tuli :D Maali oli sen verran "laihaa" että pientä paikkailua se vielä kaipaa, mutta se saa odottaa Tampereelle! Samalla saan korjattua jos kuljetuksessa tulee jotaan kolhuja maalipintaan.

Loppujen lopuks olin aika tyytyväinen. Ei siitä kovin paljon parempaa olis saanu, ottaen huomioon pohjan. Silti vähän ärsyttää kun haluis aina tehdä niin priimaa kun vaan osaa.

IMG_20170417_113459.jpg

Pohja pintamaalissa

IMG_20170417_165549%20%282%29.jpg

Kokonaan pintamaalissa


Katotaan mitä muuta saa tällä viikolla aikaseksi! Kouluun pääseen vihdoinkin taas puuhailemaan, niin siellä pääsen ainakin maalaamaan. Ja jos aikaa riittää niin ehkä alotan kotona omien ruokapöydän tuolien tuunauksen :)